Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z masą i dżemem
Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po 1 łyżce cukru. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej, dodać sok z cytryny, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Ostudzony, upieczony biszkopt przekroić wzdłuż na 2 placki. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i aromatem. Następnie dodać serek i zmiksować, połowę wyłożyć na 1 placek, posmarować połową dżemu porzeczkowego. Następnie ułożyć biszkopty i ponownie krem. Posmarować pozostałym dżemem, przykryć drugim plackiem. Wierzch ciasta ozdobić według uznania.