Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe zgalaretką i jagodami
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka i szklankę cukru i ponownie ubijamy na puszystą masę. Do masy dodajemy szklankę mąki, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Mieszamy. Ciasto wylewamy na wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tarta blachę. Pieczemy ok. 30 minut w temp. Przestudzony biszkopt przekrawamy na dwie części. Krem: 2 łyżki maki pszennej i 2 łyżki budyniu rozrabiamy w 250 ml mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy z połową szklanką cukru i cukrem waniliowym, następnie wlewamy rozrobiony budyń z mąką. Zagotowujemy. Studzimy. Następnie margarynę miksujemy, dodając przestudzony budyń. Połowę kremu wykładamy na pierwszy biszkopt i rozsmarowujemy, przykrywamy drugim. Na drugi biszkopt wykładamy resztę kremu i rozsmarowujemy. Galaretki rozpuszczamy w 400 ml wody. (wcześniej już możemy ją przygotować), gdy zacznie tężeć dodajemy jagody i wylewamy na ciasto.