Sposób przygotowania:
Przepis na ciasto bounty
Biszkopt:
Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywna pianę wraz ze szczyptą soli.
Dodajemy cukier puder i ucieramy dalej. Po chwili dodajemy po jednym żółtku.
Do jednego naczynia przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, oraz budyń. składniki te mieszamy ze sobą i następnie przesiewamy do ubitej piany. delikatnie mieszamy i połowę ciasta wylewamy na natłuszczoną blaszkę i posypaną bułką tartą , a do drugiej połowy przesiewamy kakako , mieszamy delikatnie. I po upieczeniu pierwszego biszkoptu wylewamy do blachy drugi-ciemny.
Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
KREM:
Gotujemy mleko wraz z cukrem. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy od czasu do czasu (na ogniu przez 20 minut) aż masa będzie gęsta. Do gorącej masy dodajemy margarynę i mieszamy do momentu rozpuszczenia.
Naszą masę studzimy i wykładamy na ciemny biszkopt. Przykrywamy jasnym i polewamy polewą
Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywna pianę wraz ze szczyptą soli.
Dodajemy cukier puder i ucieramy dalej. Po chwili dodajemy po jednym żółtku.
Do jednego naczynia przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, oraz budyń. składniki te mieszamy ze sobą i następnie przesiewamy do ubitej piany. delikatnie mieszamy i połowę ciasta wylewamy na natłuszczoną blaszkę i posypaną bułką tartą , a do drugiej połowy przesiewamy kakako , mieszamy delikatnie. I po upieczeniu pierwszego biszkoptu wylewamy do blachy drugi-ciemny.
Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
KREM:
Gotujemy mleko wraz z cukrem. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy od czasu do czasu (na ogniu przez 20 minut) aż masa będzie gęsta. Do gorącej masy dodajemy margarynę i mieszamy do momentu rozpuszczenia.
Naszą masę studzimy i wykładamy na ciemny biszkopt. Przykrywamy jasnym i polewamy polewą
angel35
mela25