ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Ciasto brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto z akcentem owocowym. Pyszne szybkie i rozpływające się w ustach, w sam raz do kawusi i nie tylko

Ciasto brzoskwiniowe

Składniki:

Ciasto brzoskwiniowe

 

  • jeden gotowy biszkopt
  • puszka brzoskwiń + zalewa
  • galaretka brzoskwiniowa
  • 100 g masła
  • budyń waniliowy
  • 2 łyżki cukru
  • 200g śmietany 36%
  • 1 łyzka cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • płatki czekoladowe do dekoracji

Sposób przygotowania:

Ciasto brzoskwiniowe
Brzoskwinie odsączamy i kroimy w kostkę. W 1/2 szkl zalewy z brzoskwiń mieszamy budyń i cukier. do garnka wlewamy 1/2 szkl. wody, resztę zalewy i masło. Wszystko razem gotujemy i dodajemy galaretkę, budyń, a na samym końcu brzoskwinie. Przestudzoną masę wlewamy na biszkopt. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wrzącej wody, studzimy i łączymy ze śmietaną. Wykładamy na masę brzoskwiniową. posypujemy płatkami czekoladowymi .

Tagi:

biszkopt