madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Ciasto brzoskwiniowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto.

Ciasto brzoskwiniowe

Składniki:

Ciasto brzoskwiniowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto brzoskwiniowe
Margarynę rozpuszczamy w garnku i odstawiamy, aby przestygła. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i chwilę miksujemy. Następnie ciągle miksując dodajemy żółtka oraz porcjami mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a także wystudzoną margarynę. Następnie blachę natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą. Ciasto przekładamy do blaszki. Na ciasto wykładamy odsączone połówki brzoskwiń. Ciasto pieczemy 40 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem, a do każdego wgłębienia w brzoskwini wkładamy odrobinę konfitury.

Tagi:

jajko jajka