Sposób przygotowania:
Ciasto brzoskwiniowe z budyniem
1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier. Żółtka mieszamy z olejem, dodajemy do piany i lekko mieszamy. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem i dodajemy do piany z żółtkami, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę (najlepiej taką z odpinanym rantem, wymiary 24x38 cm), pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Upieczony biszkopt studzimy i ponownie wkładamy do wyścielonej papierem do pieczenia foremki. 2. Budynie gotujemy na mleku z dodatkiem cukru, jeszcze gorący wylewamy na biszkopt. Brzoskwinie kroimy w kostkę i równomiernie rozkładamy na budyniu. 3. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i proszek kisielowy. Bezę wykładamy na brzoskwinie. Ciasto wstawiamy do gorącego piekarnika na 15-20 minut. Kroimy kiedy całkowicie wystygnie.