Sposób przygotowania:
Sernik gotowany w kokosowo-kakaowym cieścieCiasto kakaowe
Białka ubijamy na sztywno, porcjami dodajemy cukier i wodę, ubijamy do rozpuszczenia się cukru,dodajemy żółtka.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao, dosypujemy do ubitych jajek, delikatnie mieszamy, wylewamy do formy o wymiarach 24/35cm , pieczemy około 30 minut w 175*C
Ciasto kokosowe
Z białek ubijamy pianę , dodajemy ocet i cukier, ubijamy aż cukier się rozpuści.
Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i wiórkami, dodajemy do ubitych białek, delikatnie mieszamy, wylewamy do formy o wymiarach 24/35 cm, pieczemy około 30minut w 175*C
Masa serowa
Do sera dodajemy żółtka, masło, cukier, cukier waniliowy, miksujemy blenderem, stawiamy na małym ogniu, cały czas mieszając zagotowujemy.
Budyń i mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w mleku, wlewamy do gotującego się sera, mieszając chwilę gotujemy około 2-3 minuty.
Ciepłą masę porcjami wykładamy na ciasto kokosowe i przykrywamy ciastem kakaowym, gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Justi2401
gosia56
Bo
A, ja z wielką chęcią Justynko bym Cię poczęstowała , gdyby to tylko było możliwe :)
Bo
Gosiu , co tam pora ;)) zapraszam ;))