Sposób przygotowania:
Ciasto budyniowe z bananami i galaretką
BISZKOPT : Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy odrobinę soli i ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i cukier wanilinowy i ubijamy do momentu , aż piana będzie błyszcząca. Cały czas miksując dodajemy po 1 żółtku , a następnie wsypujemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem mieszamy łyżką. Wlewamy na blachę wyłożoną na spodzie papierem i pieczemy ok. 30 min/180 C Studzimy. W trakcie pieczenia biszkoptu rozrabiamy 2 galaretki w ok. 700 ml wody - dostawiamy do tężenia.
KREM : W 700 ml mleka gotujemy budyń , odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy z z cukrem pudrem na puszystą masę. Nie przerywająca dodajemy po 1 łyżce budyniu i dokładnie mieszamy.
CAŁOŚĆ: Wystudzony biszkopt kroimy na 2 blaty. Każdy nasączamy wodą wymieszaną z cytryną i cukrem. Pokrywamy 2/3 kremu , przykrywamy drugim blatem , dociskamy. Pokrywamy resztą kremy i układamy pokrojonego banana. Zalewamy tężejącą galaretką. Zostawiamy na noc w lodówce. Smacznego!
CAŁOŚĆ: Wystudzony biszkopt kroimy na 2 blaty. Każdy nasączamy wodą wymieszaną z cytryną i cukrem. Pokrywamy 2/3 kremu , przykrywamy drugim blatem , dociskamy. Pokrywamy resztą kremy i układamy pokrojonego banana. Zalewamy tężejącą galaretką. Zostawiamy na noc w lodówce. Smacznego!
robaczek
skuter5
Czekoladka 2
mocsłodkości
lukrowanepierniczki