Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowe z truskawkami
Miękkie masło wrzucić do miski i utrzeć z cukrem na puszystą jasną masę. Dodawać kolejno po jednym jajku, po każdym dokładnie ucierając. Dodać 3 łyżki mleka, zmiksować całość. W drugiej misce wymieszać mąkę z wiórkami, proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Wsypać na 2 razy do pierwszej miski, zmiksować. Nie ubijać zbyt długo. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 27cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Umyte i osuszone truskawki przekroić na pół, ułożyć dowolnie na cieście. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut (do suchego patyczka), wystudzić i pokroić w trójkąty.
Mniam1
Alex_M
bo kokos i truskawki bardzo się lubią ;)
zbysiowa
Oj tak, nasza Zuzia bardzo lubi takie połączenie, mniam:)