jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasto budyniowe z wiórkami kokosowymi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonałe ciasto na niedzielę do kawy

Ciasto budyniowe z wiórkami kokosowymi

Składniki:

Ciasto budyniowe z wiórkami kokosowymi

 

  • CIASTO:
  • 2 jajka
  • 1/2 margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • BUDYŃ:
  • 1 litr mleka
  • 3 budynie bez cukru
  • WIERZCH CIASTA:
  • 2 jajka
  • 1/2 margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 20 dag wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Ciasto budyniowe z wiórkami kokosowymi
CIASTO:

Zagnieść ciasto, rozwałkować i położyć na blachę.

BUDYŃ:

Mleko z budyniami ugotować. Ciepły budyń położyć na surowe ciasto. WIERZCH CIASTA:

Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka ubić, do tego dodać wiórka kokosowe, wymieszać i dodać ciepłą margarynę.

Wszystko wymieszać i wyłożyc na budyń.

Wstawić do piekarnika.

Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stop. C.