Sposób przygotowania:
Ciasto budyniowe z wiórkami kokosowymi
CIASTO:
Zagnieść ciasto, rozwałkować i położyć na blachę.
BUDYŃ:
Mleko z budyniami ugotować. Ciepły budyń położyć na surowe ciasto. WIERZCH CIASTA:
Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka ubić, do tego dodać wiórka kokosowe, wymieszać i dodać ciepłą margarynę.
Wszystko wymieszać i wyłożyc na budyń.
Wstawić do piekarnika.
Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stop. C.
Zagnieść ciasto, rozwałkować i położyć na blachę.
BUDYŃ:
Mleko z budyniami ugotować. Ciepły budyń położyć na surowe ciasto. WIERZCH CIASTA:
Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka ubić, do tego dodać wiórka kokosowe, wymieszać i dodać ciepłą margarynę.
Wszystko wymieszać i wyłożyc na budyń.
Wstawić do piekarnika.
Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stop. C.