Sposób przygotowania:
Ciasto budyniowo - wiśniowe
Rozdzielamy białka od żółtek. Ubijamy z białek pianę na sztywno, dodajemy cukier dalej ubijając a następnie żółtka ciągle ubijając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając. Biszkopt wylewamy na blachę wyłożoną papierem (tylko dno) i pieczemy na złoty kolor. Wiśnie odsączyć, na soku ok. 400 ml ( w razie potrzeby uzupełnić wodą) ugotować budyń. Dodać wiśnie i jeszcze zagotować. Wystudzić. Na biszkopt nałożyć masę budyniowo-wiśniową. Ubić kremówkę z cukrem waniliowym dodać likier jajeczny. Ubić jaja z cukrem + dodać rozpuszczoną żelatynę (chłodną). Połączyć z kremówką i wsypać czekoladę pokrojoną. Wyłożyć na budyń. Przed podaniem polać likierem jajecznym, ewentualnie posypać tartą czekoladą. SMACZNEGO!
Natala1210
luna
Ma-Gosia