Sposób przygotowania:
Ciasto cappuccino
BISZKOPT CAPPUCINO Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a następnie żółtka. Mąkę zmieszać z kawą oraz z proszkiem do pieczenia i łyżką wmieszać do jajek, wylać do formy i piec około 25-30 min w 180 st. Tak samo postąpić z drugim biszkoptem, tylko zamiast CAPPUCINO dodać kakao. Zimny placek CAPPUCINO przekroić na pół. MASA: W odrobinie zimnego mleka rozpuścić obie mąki, żółtka, oraz cukier waniliowy. Resztę mleka zagotować. Na gotujące mleko wlać rozpuszczone mąki z żółtkami, ciągle mieszając, zagotować. Odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem dodając stopniowo zimny budyń, utrzeć na pulchną masę. Dodając na koniec kieliszek spirytusu. Galaretki każdą z osobna ugotować w nie całej szklance wody, przelać na talerze , twardą pokroić w kostkę. POLEWA: Wszystkie składniki włożyć do rondla, ciągle mieszając, zagotować. Odstawić do wystygnięcia. SKŁADANIE: biszkopt cappucino- masa z dodatkami- biszkopt ciemny- masa z dodatkami- biszkopt cappucino- dekoracja