Sposób przygotowania:
Cappuccino z bitą śmietaną
Biszkopt;
Ubić na sztywno pianę z białek dodać cukier ,żółtka i ubić na sztywno. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodawać powoli do masy cały czas mieszając (nie ubijać). Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krem;
Odlać pół szklanki mleka . Resztę mleka zagotować w pół szklance rozmieszać mąkę dodać do mleka.Żółtka zmiksować z cukrem dodać do mleka i całość zagotować. Do gorącego budyniu wlać rozmieszane w 1/4 szk wody cappuccino oraz rozmieszaną w 1/4 szk ciepłej wody żelatynę. Dokładnie wymieszać i odłożyć w chłodne miejsce do przestudzenia. Margarynę utrzeć ,dodawać małymi porcjami zimną masę i ucierać do uzyskania gładkiego kremu. Wyłożyć krem na biszkopt.
Bita śmietana:
Zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem ,dodać namoczoną i rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę,zmiksować. Bitą śmietanę wyłożyć na kremie. Ciasto posypać kawą.
Ubić na sztywno pianę z białek dodać cukier ,żółtka i ubić na sztywno. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodawać powoli do masy cały czas mieszając (nie ubijać). Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krem;
Odlać pół szklanki mleka . Resztę mleka zagotować w pół szklance rozmieszać mąkę dodać do mleka.Żółtka zmiksować z cukrem dodać do mleka i całość zagotować. Do gorącego budyniu wlać rozmieszane w 1/4 szk wody cappuccino oraz rozmieszaną w 1/4 szk ciepłej wody żelatynę. Dokładnie wymieszać i odłożyć w chłodne miejsce do przestudzenia. Margarynę utrzeć ,dodawać małymi porcjami zimną masę i ucierać do uzyskania gładkiego kremu. Wyłożyć krem na biszkopt.
Bita śmietana:
Zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem ,dodać namoczoną i rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę,zmiksować. Bitą śmietanę wyłożyć na kremie. Ciasto posypać kawą.