Sposób przygotowania:
Ciasto cappuccino 4
Jajka myjemy, oddzielamy żółtka od białek. Z białek i soli ubijamy sztywną pianę. Do piany dodajemy cukier, ubijamy i dodajemy żółtka po jednym ciągle mieszając, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Całość mieszamy. Na koniec dodajemy ocet. Wszystko dokładnie mieszamy. Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 25 - 30 minut. Po upieczeniu studzimy. 1 i 1/2 szkl mleka gotujemy a w 1/2 szkl mieszamy budynie z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy mleko z budyniami i ciągle mieszając gotujemy chwilkę. Studzimy. Masło ucieramy mikserem na pulchną masę i dodajemy po łyżce budyniu ciągle ucierając. Gotowy krem budyniowy wykładamy na wystudzony biszkopt. 2 szkl mleka zagotowujemy, rozpuszczamy w nim kawę i studzimy. Następnie do tego mleka dodajemy śnieżki i ubijamy, na koniec dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę (do kremu dodajemy już wystudzoną żelatynę) i dokładnie mieszamy. Na masę budyniową wykładamy masę kawową. Wkładamy ciasto do lodówki na min 1/2 godz.