Sposób przygotowania:
Ciasto cappucino
Białka ubijamy mikserem. Pod koniec dodajemy porcjami cukier. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym żółtku. Mąki mieszamyu z proszkiem i przesiewamy do masy z jajek mieszając łyżką. Rozlewamy da blachę natłuszczoną i wypełnioną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut.Krem: Żelatynę wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody,a następnie podgrzać w mikrofalówce tak aby żelatyna całkowicie się rozpuściła. Przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Dodać do niej cukier i cappucino. Wymieszać. Na końcu dodać żelatynę. Biszkopt dzielimy na połowę. Smarujemy kremem. Zakrywamy drugą połową biszkopta i znowu smarujemy kremem. Można posmarować boki ciasta. Wierzch posypujemy kakao lub startą czekoladą.
agatka244
justynak223
agatka244