Sposób przygotowania:
Ciasto cappucino
Zaczynamy od przygotowania ciasta. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy. Masło ucieramy do białości i dodajemy do niej czekoladę po czym miksujemy. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie i dodajemy do masy razem z cukrem. Białka oddzielamy od zółtek i ubijamy je na sztywną piane. Do masy dodajemy po jednym żółtku a nastepnie makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. dodajemy białka i mieszamy łyzka do połączenia składników. Wylewamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczmy ok 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, do suchego patyczka. Ciasto przekrawamy wzdłuż na dwa płaty. Przygotowujemy masę: żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody i ostudzić. Serek mieszamy z cappucino. Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy do niej powoli cukier i miksujemy, pomalutku dodajemy żelatynę. Ubitą masę dodajemy do serka i miksujemy. Na górę ciasta należy ubić śmietanę z dodatkiem cukru pudru. Ciasto przekładamy masa cappucino, a na wierzch smarujemy bita smietaną. Całość posypujemy cappucino. Odstawiamy do lodówki aby ciasto dokładnie stężało.