wojtuś

wojtuś

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Ciasto capuccino

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

upiec biszkopt wg dowolnego przepisu, po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 części (zależnie od wysokości)

Ciasto capuccino

Składniki:

Ciasto capuccino

 

  • masa:
  • 3-4 żółtka
  • ¾ szklanki cukru pudru
  • 1 masło roślinne małe
  • 450 g serka Danio (1 duży lub 3 małe)
  • 2 szklanki mleka w proszku „łaciatego”
  • 2 łyżki żelatyny
  • 0,5 szklanki wody
  • Pącz:
  • 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej +1,5 szklanki wody ( można dodać alkohol)

Sposób przygotowania:

Ciasto capuccino
CAPUCCINO upiec biszkopt, po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 części (zależnie od wysokości) Składniki masy zmiksować, na końcu dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie (zimną) Biszkopt nasączyć kawą, przełożyć masą, posypać kawą mieloną. Można robić w tortownicy jak tort lub blaszce prostokątnej ikroić jak W-Z. Najlepsze jest jak postoi w lodówce.

Tagi:

capuccino kawa