Sposób przygotowania:
Ciasto chrupek
CIASTO I: Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto- gotowe schłodzić w zamrażalce.
CIASTO II: Składniki utrzeć razem tak jak kogel- mogel.
Do ciasta II ścieramy na tarce jarzynowej ciasto I i wszystko delikatnie mieszamy łyżką.
Następnie wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 150 stop. C. przez 50-60 minut.
KREM: Śmietanę ubić nastepnie dodać do niej serek, na koniec dodać rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody i schłodzoną galaretkę.
Wszystko wymieszać.
Biszkopt przekroić na dwie części.
Na pierwszą wykładamy połowę masy i równomiernie rozprowadzamy, na masie biszkopty namaczane w galaretce i ponownie masę, wszystko przykrywamy drugą częścią biszkopta i przyciskamy.
Ciasto posypujemy cukrem pudrem
CIASTO II: Składniki utrzeć razem tak jak kogel- mogel.
Do ciasta II ścieramy na tarce jarzynowej ciasto I i wszystko delikatnie mieszamy łyżką.
Następnie wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 150 stop. C. przez 50-60 minut.
KREM: Śmietanę ubić nastepnie dodać do niej serek, na koniec dodać rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody i schłodzoną galaretkę.
Wszystko wymieszać.
Biszkopt przekroić na dwie części.
Na pierwszą wykładamy połowę masy i równomiernie rozprowadzamy, na masie biszkopty namaczane w galaretce i ponownie masę, wszystko przykrywamy drugą częścią biszkopta i przyciskamy.
Ciasto posypujemy cukrem pudrem