Sposób przygotowania:
ciasto cytrynowe
W garnuszku rozpuszczamy masło z cukrem i wkruszamy herbatniki.
Zagniatamy tą masę na ciasto.
Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.
Wkładamy ciasto do gorącego piekarnika (180 stopni C) i zapiekamy.
W garnku rozbijamy jajka i żóltka, dodajemy sok z cytryn i cukier.Mieszamy i podgrzewamyna małym ogniu aż masa zgęstnieje.Na koniec dodajemy masła.
Masę wylewamy na ciasto i studzimy w lodówce.
Tuż przed podaniem posypujemy ciasto cukrem i zapiekamy aż cukier sie rozpuści.
Smacznego;-)
Zagniatamy tą masę na ciasto.
Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.
Wkładamy ciasto do gorącego piekarnika (180 stopni C) i zapiekamy.
W garnku rozbijamy jajka i żóltka, dodajemy sok z cytryn i cukier.Mieszamy i podgrzewamyna małym ogniu aż masa zgęstnieje.Na koniec dodajemy masła.
Masę wylewamy na ciasto i studzimy w lodówce.
Tuż przed podaniem posypujemy ciasto cukrem i zapiekamy aż cukier sie rozpuści.
Smacznego;-)