Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Ciasto cytrynowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Masło ukręcić na pulchną masę, dodawać stopniowo , cukier , jajka , skórkę cytrynową i sok cytrynowy . Wymieszać mąkę , zagęstnik i proszek

Ciasto cytrynowe

Składniki:

Ciasto cytrynowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto cytrynowe
Masło ukręcić na pulchną masę, dodawać stopniowo , cukier , jajka , skórkę cytrynową i sok cytrynowy . Wymieszać mąkę , zagęstnik i proszek do pieczenia, przesiać przez sito, dodać mleko. Zagnieść gładkie ciasto wyłożyć na blachę piec ok. 30 min w temp. 200 st. C Ciasto wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Wymieszać sok cytrynowy i przesiany cukier puder. Drewnianym patyczkiem podziurawić ciasto i posmarować polewą.

Tagi:

jajko jajka