Sposób przygotowania:
ciasto cytrynowe z sał. malin/ pomaran
Połącz mąkę pszenną i cukier puder , dodaj masło. Ubij jajka i dodaj je do mieszanki. Ciasto wyłóż do tortownicy , odstaw do zamrażalnika na 30 min. Nadzienie : ubijaj jajka i cukier, Dodaj startę skórkę z cytryn i wyciśnięty sok. Ubij śmietanę i wszystko wymieszaj. Przełóż do tortownicy. Piecz w temp 120 C przez 1-1,5 godziny. Wyjmij ciasto tuz przed całkowitym stęzeniem.
Sałatka : pokrój pomarańcze. Laskę wanili przetnij na pół, wyjmij z niej ziarna i wymieszaj z pomarańczami, dodaj maliny i udekoruj melisą.
Cukier puder cytrynowy ( Auchan ) . Jesli nie moze go kupic , wystarczy wymierszać cukier puder ze startą skórka z 1 cytryny..
Sałatka : pokrój pomarańcze. Laskę wanili przetnij na pół, wyjmij z niej ziarna i wymieszaj z pomarańczami, dodaj maliny i udekoruj melisą.
Cukier puder cytrynowy ( Auchan ) . Jesli nie moze go kupic , wystarczy wymierszać cukier puder ze startą skórka z 1 cytryny..
Pyza
Anna2605
Pyza
dalej nie ma informacji jaki typ mąki, jaka wielkość tortownicy a czy śmietanę 18% da się ubić to nie wiem - i próbować nie będę bo nie lubię przepisów dopasowanych do tego co widać na zdjęciu ...
joaska500
Z doświadczenia (choć nie wielkiego ale zawsze :)) wiem że śmietany 18% nie da się ubić bez np. śmietanfixu ale po co kombinować - najlepiej jest wybrać 30 albo 36% śmietankę. A co do cytrynowego cukru pudru - fajnie to brzmi, muszę poszukać w sklepach :)
Anna2605