sylwia17

sylwia17

Szef Kuchni
[Przepisów: 36]

Mój czarny las

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zmodyfikowany przeze mnie przepis na ciasto czarny las.

Mój czarny las

Składniki:

Mój czarny las

 

Sposób przygotowania:

Mój czarny las
biszkopt; Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy cukier. Ubijamy do białości. Do ubitych białek dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i kakao a także masę z białek. Delikatnie mieszamy.Biszkopt przelewamy do formy i pieczemy ok 40 min. Studzimy i przekrawamy w poprzek krem 1; Z mleka i reszty składników gotujemy budyń. Gorący wylewamy na ostudzony biszkopt. Przykrywamy i studzimy. krem 2; Śmietanę ubijamy i mieszamy z tężejącą galaretką przygotowaną wg przepisu. Masę wylewamy na biszkopt. Całość przykrywamy herbatnikami. Ozdabiamy polewą i kokosami. Odstawić do całkowitego stężenia.

Tagi:

biszkopt