Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z baileys
Masło utrzyj na puch z 200g cukru, ucierając wbijaj po 1 jajku. Dodaj obie mąki zmieszane z kakaem i proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj w natłuszczonej i wysypanej mąką blasze. Piec ok. 30 min w temperaturze 180 stopni. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Zalej 200 ml soku jabłkowego, dodaj 50g cukru. Gotuj 5 minut. W pozostałym soku(50ml) wymieszaj budyń i zalej jabłka, zagotuj. Masę wyłóż na ciasto i pozostaw do ostygnięcia. Śmietanę ubij z cukrem (cukier do smaku) i 2 śmietan-fixami, ubijając dodaj likier. Rozsmaruj na wystudzonych jabłkach. Posyp tartą czekoladą. SMACZNEGO! Jeżeli nie mamy likieru to zamiast cukru do śmietany dajemy cukier waniliowy. Również w tej wersji smakuje wybornie.
Ma-Gosia