Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo-kajmakowe
Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie wystudzić. Białka ubijamy ze szczyptą soli i dodajemy cukier podczas ubijania. Dodajemy po jednym żółtku ubijając dalej. Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem i kakaem. Dodajemy do masy. Dodajemy też wystudzoną czekoladę. Pieczemy biszkopt 30 minut w temp. 170 stopni. Dzielimy na dwie części. Masło ucieramy z 2 łyżkami cukru pudru. Dodajemy masą kajmakową. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy do masy kajmakowej. Dodajemy rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę. Masę dzielimy na dwie części, do jednej części dodajemy pokruszone bezy. Biszkopty nasączamy kawą, smarujemy powidłami, przekładamy kremami. Robimy polewę: rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej z masłem oraz śmietaną. Dekorujemy ciasto Chłodzimy.