Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo- truskawkowe
Na stolnicę wysypać mąkę z proszkiem do pieczenia, przemieszać. Następnie dodać pokrojoną margarynę, posiekać. Zrobić dołeczek w mące, wybić jajko i dodać żółtka, oraz pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto, podzielić ciasto na 2 części. Jedną część ciasta włożyć do zamrażalnika, drugą wyłożyć blachę.
Truskawki opłukać, szypułkować, osączyć, przekroić na połowę i ułożyć na cieście.
Budyń W szklance mleka rozmieszać budynie czekoladowe. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, na gotujące się mleko wlać rozmieszany budyń z mlekiem, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu.
Gorący budyń wylać na truskawki, zetrzeć na tarce o dużych otworach pozostałe ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stop. Piec przez 45 minut w 175 stop.
Truskawki opłukać, szypułkować, osączyć, przekroić na połowę i ułożyć na cieście.
Budyń W szklance mleka rozmieszać budynie czekoladowe. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, na gotujące się mleko wlać rozmieszany budyń z mlekiem, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu.
Gorący budyń wylać na truskawki, zetrzeć na tarce o dużych otworach pozostałe ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stop. Piec przez 45 minut w 175 stop.