jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasto czereśniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ciasto czereśniowe doskonałe na letni podwieczorek

Ciasto czereśniowe

Składniki:

Ciasto czereśniowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czereśniowe
Czereśnie umyć, wypestkować. Tortownicę wysmarować margaryną i wysypac tartą bułką. Ubić sztywną pianę z białek, dodawać kolejno po trochu, cukier, mąke pszenną i mąkę ziemniaczaną, zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Włożyć ciasto do tortownicy, posypać czereśniami, wstawić do wygrzanego przez 15 minut średnio gorącego piekarnika 180 stop.C. piec około 40 minut. Podawać po ostudzeniu z bitą śmietaną.

Tagi:

tarta