eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ciasto do góry nogami Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasto które po upieczeniu i ostudzeniu odwraca się "do góry nogami".

Ciasto do góry nogami Eli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto do góry nogami Eli

 

Sposób przygotowania:

Ciasto do góry nogami Eli
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko.Margarynę roztopić i przestudzić.Borówki umyć i odsączyć.Jajka ubić z cukrem,dodać śmietanę,mleko,makę z proszkiem do pieczenia,cukier waniliowy,margarynę,sól i dokładnie wymieszać mikserem.Borówki wysypać na dno okrągłej formy,wysmarowanej margaryną i wlać ciasto.Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C,przez 30 minut.Po upieczeniu i przestudzeniu,ciasto wyłożyć na paterę "do góry nogami".Smacznego!
Ciasto do góry nogami Eli
Tak ciasto

Tagi:

jajko jajka