dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Ciasto drożdżowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste ciasto drożdżowe na każdy dzień

Ciasto drożdżowe.

Składniki:

Ciasto drożdżowe.

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto drożdżowe.
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku razem z cukrem i cukrem waniliowym oraz masłem. Do miski przesiać mąkę, wlać mleko z cukrem, masłem i drożdżami. Jajka wbić do miseczki, roztrzepac widelcem i dodac do ciasta. Wszystkie składniki mieszac a potem wyrabiać. Ciasto zagniatać ok pół godziny.Wyrobione ciasto odstawić do wyrosnięcia. Wyrosnięte ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułka tarty formy. Zostawić do lekkiego wyrosnięcia a potem piec ok 40 min w 180st.