sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Ciasto drożdżowe 8

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Można przygotować kruszonkę i dodać bakalie (rodzynki, skórka pomarańczy).

Ciasto drożdżowe 8

Składniki:

Ciasto drożdżowe 8

 

Sposób przygotowania:

Ciasto drożdżowe 8
Cukier oraz rozkruszone drożdże wsypać do miski. Później dodajemy jajka, mleko i margarynę pokrojoną w kostkę. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 1-2 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie wsypujemy przesianą mąkę. Po dodaniu wszystkich składników wyrabiamy ciasto ręką w misce. Na koniec dodajemy bakalie. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przed około 1 godzina, do zarumienienia. Smacznego.