paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciasto drożdżowe smażone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czerstwe ciasto odsmażane na mleku posypane cynamonem.

Ciasto drożdżowe smażone Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto drożdżowe smażone

 

  • 1 sztuka żółtko
  • 5 kawałków ciasto drożdżowe czerstwe
  • 3/4 szklanki mleko
  • 1 łyżeczka cynamon
  • 2 łyżeczki miód

Sposób przygotowania:

Ciasto drożdżowe smażone
Mleko wlać do talerza, dodać miód i żółtko. Wymieszać widelcem tak by składniki się połączyły. Kawałki ciasta drożdżowego maczamy z obu storn w mleku z miodem . Na patelni roztopić 2 łyżki masła i smażyć ciasto na złoto brązowy kolor. Gdy ciasto jeszcze jest gorące oprószyć je cynamonem. Można takie ciasto jeść gdy jest gorące lub całkiem zimne.
Ciasto drożdżowe smażone
Mleko wlać do talerza, dodać miód i żółtko. Wymieszać widelcem tak by składniki się połączyły.
Ciasto drożdżowe smażone
Kawałki ciasta drożdżowego maczamy z obu storn w mleku z miodem .