Sposób przygotowania:
Ciasto Drożdżowe z Kruszonką
Mąkę wsypać do miski. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku i odstawić do wyrośnięcia. Gdy już wyrosną wlać do mąki i dodać resztę składników. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać cukier i mąkę, margarynę rozpuścić i wlać do mąki i cukru. zagnieść(kruszonka).Ciasto przełożyć na blachę(obojętnie jaka wielkość mi zawsze duże wyrasta:)) posypać kruszonką. Piec 45-50 mniut w 180*C
edytaha
klaudia02111990
100 g:)
misia14
klaudia02111990
wymieszac make cukier i margaryne razem i kruszonka gotowa.
Pyza
klaudia02111990
To sa skladniki kruszonki
klaudia02111990
Pyza
klaudia02111990
tak. jezeli ktos nie potrafi sie do tego zabrac to juz nie moj problem ja juz tak robie od 3 lat i jest dobrze
Elficzna
To jest jednak Twój problem - bo to Twój przepis. Całość brzmi dziwnie i jest mało jasna jak dla mnie.
klaudia02111990
To chyba czas zeby czepiać sie kogos innego... jakos inni moi znajomi nie maja problemu z jego zrozumieniem
2milutka
Każdy kto piecze ciasta wie doskonale ze z rozpuszczonej margaryny kruszonki sie nie zrobi ,przepis jest nie jasny i proponuję napisać go jeszcze raz ..
klaudia02111990
a ja proponuje sprubowac zrobic ta kruszonke wg przepisu
2milutka
Wg tego przepisu kruszonki sie zrobić nie da..pieczesz wogóle?
klaudia02111990
pieke i to duzo, a wgl probowalas ja zrobic ze zakladasz ze sie nie da?! wyciagasz wnioski z czegos czego wgl nie robilas
Pyza
klaudia02111990
wystarczy sprobowac zeby sie przekonac
ja na poczatku tez tak uwazalam ale sie mylilam
Babciagramolka
Mam problem - bo ja akurat jestem beztalenciem jeśli chodzi o pieczenie ciast . Jesli piszesz , że wystarczy spróbować i sie przekonać to znaczy że dajesz mi słowo, ze jak zrobię wszystko tak jak piszesz ( chodzi mi o kruszonkę ) to nie będe wyrzucać ciasta ? Bo nie stać mnie na zmarnowanie składników .
Pytania zadają Ci w celu dopracowania przepisu by był zrozumiały dla innych osoby które są znane na sronie z tego , ze potrafią dobrze piec - więc nie irytuj sie a wyjaśnij jakim cudem wychodzi Ci kruszonka z płynną margaryną ?
2milutka
Mamy coś nowego na tym portalu kruszonka z płynną margaryną ..to nie kruszonka ,do kruszonki daje sie schłodzoną margarynę mąkę i cukier szybko się zagniata aby tłuszcz nie zdążył rozpuścić sie w rękach...kręcisz moja droga:)
klaudia02111990
gwarantuje ci ze ciasto sie nie zmarnuje.
margaryna traci swoja temperature w wyniku polaczenia sie z sypkimi skladnikami, a poza tym jest to proporcja 3:1 takze nie ma mozliwosci aby powstala kleista papka wychodzi kruszonka. ciezko jest to wytlumaczyc, prosciej byloby pokazac
Babciagramolka
klaudia02111990
ja tez nie umialam. kiedys trzeba sprubowac. a ja poprosze przepis na te crumble jablkowe:)
Pyza
gosia56
Nie mogę się z tym zgodzić moja mama całe zycie dawała margarynę rozpuszczoną do kruszknki a piekła ciasto drozdzowe bardzo często i kruszonka była ok.
Agiatis
Mysiunia
iziona
Babciagramolka
klaudia02111990
:)