Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z kruszonką i malinami
Lekko ciepłe mleko, drożdże, łyżkę mąki i łyżeczkę cukru dokładnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
Do reszty mąki, soli, cukru i margaryny wlać zaczyn i wyrobić gładkie ciasto ręką lub malakserem. Odstawić ciasto do wyrośnięcia na godzinę.
Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem.
Obłożyć ciasto malinami.
Z mąki, cukru i margaryny zrobić kruszonkę. Posypać nią wierzch ciasta.
Piec ciasto około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Do reszty mąki, soli, cukru i margaryny wlać zaczyn i wyrobić gładkie ciasto ręką lub malakserem. Odstawić ciasto do wyrośnięcia na godzinę.
Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem.
Obłożyć ciasto malinami.
Z mąki, cukru i margaryny zrobić kruszonkę. Posypać nią wierzch ciasta.
Piec ciasto około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.