Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Ciasto drożdzowe z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczne drożdzowe ciasto,

Ciasto drożdzowe z marmoladą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto drożdzowe z marmoladą

 

Sposób przygotowania:

Ciasto drożdzowe z marmoladą
Mleko lekko podgrzać i przelać do miseczki. Rozkruszyć drożdże i wsypać cukier. Wymieszać. Pozostawić rozczyn pod przykryciem około 15 minut. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli oraz margarynę. Posiekać. Następnie dodać rozczyn oraz jajka. Zagnieść ciasto i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. Przykryć ściereczką. Gdy ciasto podwoi swoją objętość rozwałkować na płat. Wyłożyć marmoladę i rozsmarować na całą powierzchnię. Zwinąć w rulon i włożyć do natłuszczonej blachy. Posmarować białkiem. Piec około 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu polać polewą czekoladową oraz obsypać wiórkami kokosowymi.
Ciasto drożdzowe z marmoladą
Ciasto zagnieśc i rozwałkowac na płat obsypując mąką
Ciasto drożdzowe z marmoladą
Na płat cały rozsmarowac marmoladę i zwinąć w rulon
Ciasto drożdzowe z marmoladą
Zwiniete ciasto włożyć do blachy i upiec.

Tagi:

jajko jajka