Sposób przygotowania:
Ciasto dyniowe z czekoladowymi kropelkami
Dwie keksówki wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni z termo obiegiem. Mąkę przesiać z solą, kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Miękkie masło utrzeć z cukrem białym, cukrem trzcinowym i cukrem wanilinowym. Dodać po jednym jajku, miksując aż się wchłoną. Następnie nie przerywając miksowania dodawać na zmianę po trochu musu dyniowego i mąki przesianej z dodatkami. Do puszystej masy dodać kropelki czekoladowe i wymieszać łyżką. Masę rozłożyć do dwóch kek sówek. Piec około 45-50 minut. Wystudzić razem z papierem na kratce kuchennej. Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem utartego z cukrem serka mascarpone.
monikaT83
edytaha
Zapraszam serdecznie :)
monikaT83
edytaha
Powoli, bo ciemno i ślisko :)