Sposób przygotowania:
Ciasto dyniowe z jabłkami i skórką pomarańczy
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne.
Miękkie masło utrzeć z cukrem, a następnie dodać pojedynczo jajka. Dodać puree z dyni, skórkę z pomarańczy, i cynamon, zmiksować.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać do masy maślanej i wymieszać na wolnych obrotach tylko do połączenia składników.
Masę przełożyć do przygotowanej tortownicy, na wierzchu ułożyć ćwiartki jabłek, wciskając je do środka. Tortownicę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 50 minut do suchego patyczka.
Wystudzić w foremce. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
Miękkie masło utrzeć z cukrem, a następnie dodać pojedynczo jajka. Dodać puree z dyni, skórkę z pomarańczy, i cynamon, zmiksować.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać do masy maślanej i wymieszać na wolnych obrotach tylko do połączenia składników.
Masę przełożyć do przygotowanej tortownicy, na wierzchu ułożyć ćwiartki jabłek, wciskając je do środka. Tortownicę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 50 minut do suchego patyczka.
Wystudzić w foremce. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
zbysiowa
edytaha
Też mi się tak wydaje Madziu :)