Sposób przygotowania:
Ciasto dyniowe z kremem budyniowym
Do miski wbijamy jajka dodajemy cukier i ubijamy wszystko na puszystą masę. Kiedy cukier połączy się z jajkami dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sodę, miksujemy aż wszystkie składniki stworzą jednolite ciasto. Do masy dodajemy startą na tarce dynię. Ciasto wylewamy do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy 40 minut w temp. 180 stopni. W międzyczasie przygotowujemy budyń zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu zmieniając jedynie ilość mleka z 500 na 350 ml. Ugotowany budyń zostawiamy do wystygnięcia. Wystudzony budyń ucieramy z masłem na gładki, jednolity krem. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód czekamy aż zacznie delikatnie buzować, wtedy dodajemy startą na tarce dynie. Dynię smażymy około 10 minut aż do momentu kiedy zmięknie. Odstawiamy ją na bok. Upieczone i ostudzone ciasto kroimy na pół, kładziemy połowę kremu budyniowego, przykrywamy go drugą połową ciasta, na wierzchu rozprowadzamy resztę kremu. Wierzch ciasta dekorujemy karmelizowaną dynią. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki, aby smaki zdążyły się połączyć.