renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Ciasto dyniowo-orzechowo-czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto dyniowo-orzechowo-czekoladowe. Sama nazwa mówi za siebie nic dodać nic ująć - po prostu "niebo w gębie".

Ciasto dyniowo-orzechowo-czekoladowe

Składniki:

Ciasto dyniowo-orzechowo-czekoladowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto dyniowo-orzechowo-czekoladowe

Etap 1

Ciasto dyniowo-orzechowo-czekoladowe
Dynię należy zetrzeć lub posiekać drobniutko.

Na początek należy zetrzeć lub posiekać drobniutko dynię.

Etap 2

Ciasto dyniowo-orzechowo-czekoladowe
Żółtka należy ubić z cukrem na białą masę.

Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Żółtka ubijamy z cukrem na białą masę.

Etap 3

Ciasto dyniowo-orzechowo-czekoladowe
Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

Etap 4

Ciasto dyniowo-orzechowo-czekoladowe
Następnie dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.

Następnie dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.

Etap 5

Ciasto dyniowo-orzechowo-czekoladowe
Masę przekładamy do natłuszczonej tortownicy i pieczemy ok. 50 minut.

Masę przekładamy do natłuszczonej tortownicy i pieczemy ok. 50 minut. po upieczeniu można polać polewą czekoladową.