Sposób przygotowania:
Mleczne bułeczki z czekoladą i pestkami dyni
Wszystkie składniki ciasta wykładamy do miski i zagniatamy, aż ciasto będzie odklejać się od rąk.
Czekoladę kroimy w kosteczkę. Dodajemy do ciasta wraz z pestkami dyni. Wgniatamy w ciasto.
Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie formujemy kulki.
Uformowane bułki umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy przykryte w ciepłe miejsce na ok. 40 minut do napuszenia.
Przed pieczeniem możemy posmarować mlekiem.
Piec 15 minut w 170 stopniach.
Smacznego
Czekoladę kroimy w kosteczkę. Dodajemy do ciasta wraz z pestkami dyni. Wgniatamy w ciasto.
Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie formujemy kulki.
Uformowane bułki umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy przykryte w ciepłe miejsce na ok. 40 minut do napuszenia.
Przed pieczeniem możemy posmarować mlekiem.
Piec 15 minut w 170 stopniach.
Smacznego