Sposób przygotowania:
Ciasto Dzień Kobiet
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i amoniakiem a na koniec piane ubitą z białek. Ciasto podzielić na 3 równe części. Pierwsze białe upiec Do drugiego dodać zmielone orzechy i upiec Do trzeciego dodać kakao i upiec 2 czerwone galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody i dodać żelatynę. Gdy galaretki lekko stężeją wsypać do nich wiśnie i wymieszać. Na jasne upieczone i ostudzone ciasto wyłożyć masę wiśniową, przełożyć plackiem orzechowym i wstawić do lodówki aby stężało. W osobnym garnku rozpuścić zieloną galaretkę, śnieżki ubić w szklance mleka, ubijając wlewać cienkim strumykiem ostudzoną galaretkę. Masę wyłożyć na placek orzechowy i przekryć plackiem kakaowym. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.