Sposób przygotowania:
Sernik Symfonia
Biszkopt orzechowy: Orzechy posiekać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Margarynę roztopić i ostudzić. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąkę. Na końcu wlać margarynę. Ciasto wylać na blachę i piec 30 minut w temp 170 stopni. Sernik: Margarynę roztopić i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser. Budyń rozpuścić w mleku i wlać do masy razem z margaryną. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z sernikiem . wylać na blachę i piec około 1h w temp 170 stopni. Biszkopt kokosowy: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i solą. Dodać kokos i dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec na złoty kolor w temp 175 stopni. Krem: 2 szkl mleka zagotować z cukrem, w reszcie rozmieszać budynie i żółtka wlać do gotującego się mleka i ugotować gęsty budyń , ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch dodać budyń. Czekoladę i bakalie posiekać dodać do kremu i wymieszać. Polewa: Czekoladę i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej. Kokos, margarynę i cukier uprażyć na złoty kolor i ostudzić. Przełożenie: biszkopt orzechowy - 1/2 kremu - sernik - 1/2 kremu - ciasto kokosowe - polewa - uprażony kokos.
gosiapiotrek23