Sposób przygotowania:
Sernik składany
Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao.Dwa białka ubić z cukrem na sztywną pianę i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać kupkami na przemian wszystkie ciasta. Piec około 20-25 minut w temp 180 stopni.Sernik: Miękką margarynę utrzeć z cukrem , dodać żółtka , ser , proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać delikatnie z sernikiem. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około godziny w temp 180 stopniach. Masa jabłkowa: Jabłka umyć , obrać i zetrzeć na tarce. Masło roztopić w dużym garnku dodać starte jabłka i smażyć chwilę na małym ogniu pod przykryciem. Jabłka podzielić na 2 części. Do jednej dodać galaretkę czerwoną i chwile smażyć , do drugiej dodać galaretkę zieloną i smażyć chwilę.Przełożenie: biszkopt w ciapki- masa jabłkowa- sernik - masa jabłkowa - biszkopt w ciapki
edytaha