Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie faszerowane serkiem
Dużym krążkiem do dekoracji potraw lub zwykłą szklanką z ostrymi krawędziami wycinamy kółka z ciasta francuskiego.Na środku 2/3 dużych kółek wycinamy kieliszkiem lub małym krążkiem do dekoracji mniejsze kółeczka. Pełne kółka smarujemy rozkłóconym jajkiem i na każdym z nich układamy po 2 kółka z dziurkami- każde z nich także smarujemy jajkiem. Pieczemy około 18-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Odstawiamy do wystudzenia.Marynowanego łososia drobno siekamy. Do serka dodajemy jogurt naturalny, łososia oraz drobno posiekany koperek. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Serkiem faszerujemy kominki z ciasta francuskiego. Przybieramy odrobiną koperku. Podajemy od razu po przygotowaniu.