marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

ciasto francuskie z pasztecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

paszteciki w cieście francuskim

ciasto francuskie z pasztecikami

Składniki:

ciasto francuskie z pasztecikami

 

 

Sposób przygotowania:

ciasto francuskie z pasztecikami
Przygotowanie farszu - paszteciki pokroić na małe kawałki, dodać odrobinę wody lub mleka oraz odrobinę oliwy i rozgniatać tak aby powstał farsz. Gotowe ciasto francuskie (dla wytrwałych można zrobić samemu) rozwałkować na grubość około 1,5 cm i wyciąć kwadraty o boku około 7 cm. Na środek umieszczamy przygotowany farsz, składamy na róg i zlepiamy rogi. Pieczemy w temperaturze 180 stopni na jasnozłoty kolor uprzednio smarując ciasto jajkiem.