Sposób przygotowania:
Ciasto ¨Grysikowiec
Składniki ciasta zagniesc szybko by sie połaczyły. Podzielic na 3 częsci i do lodówki na 10 minut. Jedna część wyłozyc na blache i piec w 200 stopniach około 10 minut. Potem upiec 2 pozostałe.Najlepiej wyjąć zimne bo wtedy jest twarde,zaraz po upieczeniu jest mieciutkie. Mleko zagotowac z cukrem, wyspywac grysik i mieszac by sie grudki nie zrobiły.pogotowac chwilke by zgesniał.Ostudzic i zmiksowac z masłem. Upieczony placek posmarowac powidełkiem, na to jedna czesc masy.Znow placuszek, znow powidła i reszta masy:) Przykryc ostatnim plackiem , polac polewa i posypac kokosem:)i do lodowki:) no i teraz trzeba poczekac az ciasto nasiaknie i zmieknie:)
Sarenka
Natala1210
kinga
monia1
mloda
elzbieta8960