Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo-gruszkowe
CIASTO: Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy margarynę, cukier oraz jajka i wyrabiamy ciasto. Kładziemy go na blachę. Następnie obieramy jabłka i gruszki, trzemy na tarce o grubych oczkach i wkładamy do garnka, wsypujemy cukier oraz suche galaretki, chwilę smażymy. Lekko studzimy i kładziemy na ciasto.
POSYPKA: Do miski dajemy miękką margarynę zasypujemy cukrem oraz mąką, delikatnie wyrabiamy palcami, aby była niezbyt mokra, w razie potrzeby można dodać mąki. Rozdrobnioną lub startą na tarce o grubych oczkach posypkę dajemy na owoce i wkładamy do piekarnika na 45-50 min w 180 st.
POSYPKA: Do miski dajemy miękką margarynę zasypujemy cukrem oraz mąką, delikatnie wyrabiamy palcami, aby była niezbyt mokra, w razie potrzeby można dodać mąki. Rozdrobnioną lub startą na tarce o grubych oczkach posypkę dajemy na owoce i wkładamy do piekarnika na 45-50 min w 180 st.