Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo kokosowe
Upiec biszkopt jasny według własnego przepisu. Biszkopt ostudzić i przekroić na pół. Masa jabłkowa: Jabłka umyć i obrać ze skórki. Starkować na tarce o dużych oczkach. Do garnka wrzucić starkowane jabłka, dolać wodę oraz cukier. Podgotować i poddusić aż jabłka zmiękną. Następnie wsypać galaretki i wymieszać. Odstawić i ostudzić. Krem karpatkowy rozrobić według przepisu na opakowaniu. Posypka kokosowa. Na patelnie rozpuścić masło oraz cukier. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.Delikatnie je podsmażyć. Na biszkopt wyłożyć masę jabłkową a następnie przykryć wierzch biszkoptu. Rozsmarować krem karpatkowy i posypać sprażonymi wiórkami kokosowymi. Krem czekoladowy rozrobić na mleku i wykonać różyczki.Ułożyć na cieście i wstawić do lodówki.