Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo-orzechowe z lukrem
Ciasto: Jabłka obieramy, kroimy drobno w kostkę, zalewamy olejem i wsypujemy cukier. Odkładamy do lodówki na 3godzinki. Orzechy w tym czasie możemy delikatnie ugnieść. Po upływie 3 godzin dodajemy buteleczkę aromatu cytrynowego, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, orzechy oraz mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy, wykładamy do brytfanny którą wcześniej wysmarujemy tłuszczem, i obsypiemy bułką tartą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 "C i pieczemy około 50min. Lukier: wsypujemy lukier do pojemnika dodajemy kilka łyżek gorącej wody, dokładnie mieszamy aby lukier nabrał koloru. Rozprowadzamy lukier na cieście, czekamy aż zastygnie, następnie możemy podać ciasto naszym domowym łakomczuchom:)
cherry
mięsko
kwiatula
Spróbuj a się przekonasz :)