Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo piankowe
Margarynę roztopić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem w kąpieli wodnej. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną oraz kakaem. Wlać rozpuszczoną margarynę i wymieszać. Przelać ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec ok 35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu przekroić biszkopt na pół. Masa jabłkowa: Jabłka umyć i obrać ze skórki, zetrzeć na tarce. Wrzucić do garnka, wlać odrobinę wody i lekko podgotować. Wsypać galaretkę, wymieszać i ostudzić. Masa piankowa: Galaretkę rozrobić według przepisu na opakowaniu. Śnieżkę ubić na mleku. Gdy galaretka zacznie tężeć przelać do śnieżki i wymieszać. Na spód biszkoptu przełożyć masę jabłkową i przykryć wierch biszkopta. Następnie przelać masę piankową. Dokładnie rozprowadzić. Na wierzch ułożyć delicje i posypać posypką czekoladową.