Sposób przygotowania:
Ciasto jagodowo- piankowe
Margarynę zagotować z mlekiem cukrem i cukrem waniliowym.
Wsypać mąkę i proszek do pieczenia.
Dodać żółtka i wymieszać, a następnie połączyć z pianą z białek.
Do połowy ciasta dosypać kakao.
Przełożyć do formy najpierw jasną, potem ciemną część ciasta.
Obłożyć jagodami.
Piec oko.45 minut w temp.180 stop. C.
Galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody.
Ostudzić.
Wymieszać ze śmietaną.
Piankę rozprowadzić po cieście.
Udekorować resztą jagód, ostudzić.
Wsypać mąkę i proszek do pieczenia.
Dodać żółtka i wymieszać, a następnie połączyć z pianą z białek.
Do połowy ciasta dosypać kakao.
Przełożyć do formy najpierw jasną, potem ciemną część ciasta.
Obłożyć jagodami.
Piec oko.45 minut w temp.180 stop. C.
Galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody.
Ostudzić.
Wymieszać ze śmietaną.
Piankę rozprowadzić po cieście.
Udekorować resztą jagód, ostudzić.