dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ciasto jasno-ciemne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie w przygotowaniu ciasto. Pulchne i bardzo smaczne.

Ciasto jasno-ciemne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto jasno-ciemne

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jasno-ciemne
Jajka dokładnie myjemy, wbijamy do miski i ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy stopniową przesianą mąkę pszenną i ziemniaczano wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy roztopioną margarynę. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao. Do wyłożonej papierem formy wlewamy jasne ciasto. Następnie na to jasne ciasto wlewamy ciemne. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 40 min. Smacznego.
Ciasto jasno-ciemne
Ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao.
Ciasto jasno-ciemne
Na jasne ciasto wlewamy strumieniem ciemne ciasto.
Ciasto jasno-ciemne
Po upieczeniu można polać polewą czekoladową i posypać orzechami.

Tagi:

jajko jajka